Zoeken

Karim Loukili op weg naar eredivisie

15 januari 2021 - 13:20 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse aanvaller Karim Loukili, maakte afgelopen zomer de overstap naar Helmond Sport. Hij werd in Den Haag geboren en doorliep tot zestienjarige leeftijd de jeugdopleiding van ADO. Daarna maakte hij de overstap naar FC Utrecht. Hij kwam ook uit voor Chabab Rif Al Hoceima op het hoogste Marokkaanse niveau. Met zijn 23 jaar heeft hij dus al een hele voetbalcarrière achter de rug en toch is Karim Loukili voor zijn gevoel nu pas echt op dreef.

Van zijn vader, Loukili senior, 65 jaar, erfde hij de liefde voor voetbal. "Vergis je niet, ze worden misschien ouder, maar kunnen nog goed voetballen. Toen ik jonger was, deed ik soms mee. Een aardig niveautje", zegt Loukili in ed.nl. Hij groeide op in Den Haag waar hij door ADO werd gescout. Vanaf 2013 ging Loukili naar FC Utrecht waar hij vaak speelde met jongens, zoals Hüseyin Dogan en Hicham Faik, die net als hem speelden in de opleiding van een profclub. Bij FC Utrecht speelde hij voor Oranje onder 18, maar hij brak in het laatste voorbereidingsduel zijn enkel. "Ik zou gaan spelen tegen AZ. Toen gebeurde dat met die enkel. Erg zuur, een lastige periode voor mij."

Hij kon toen dertien maanden lang niet meer voetballen door de gevolgen van de blessure. Hij kreeg een aanbod van het Marokkaanse Al Hoceima, waar Mounir El Hamdaoui adviseur was. "Een grote naam en het was financieel aantrekkelijk", zegt Loukili. Het begon ook goed, maar El Hamdaoui moest vertrekken en de nieuwe trainer bracht grote veranderingen aan in de samenstelling van het team waardoor Loukili uiteindelijk ook terug naar Nederland moest vertrekken.

Hij kwam terecht bij Jong Sparta die hem graag wilden houden, maar Loukili ging afgelopen zomer naar Helmond Sport waar ook trainer Wil Boessen hem wilde hebben. "Achteraf was het fout om zo vroeg naar het buitenland te gaan. Ik ben nog niet klaar in Nederland, dat wil ik ook echt laten zien." Met drie assists en zes goals, veroverde hij ondertussen de harten van de Helmond-fans. Maar Loukili’s plafond ligt echter niet in Helmond. "De eredivisie? Ik weet zeker dat ik het aankan. Ik ben vooral blij dat ik weer op de goede weg ben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team