Zoeken

Anwar El Ghazi: ’één van de beste spelers in de Premier League’

31 december 2020 - 20:00 - Sport

©

December is een geweldige maand voor Anwar El Ghazi. Op Stamford Bridge scoorde de 25-jarige oud-Ajacied maandagavond de gelijkmaker voor zijn ploeg in de 1-1 tegen Chelsea. Met vijf doelpunten in de laatste vijf competitiewedstrijden van Aston Villa, speelt hij een belangrijke rol in de Premier League.

De ex-aanvaller van Ajax was lange tijd afwezig door een blessure, maar keerde in november terug op het veld, waar hij begon met invalbeurten. Op 12 december maakte hij als invaller met een strafschop in de blessuretijd het winnende doelpunt tegen Wolverhampton Wanderers (0-1). Daarna gaf zijn manager Dean Smith hem steeds meer kansen die hij ook verzilverde met doelpunten tegen West Bromwich Albion (twee), Crystal Palace en Chelsea.

Daarmee is El Ghazi goed voor vijf goals in zijn laatste vijf PL-duels, in zestien dagen. "Ik ben goed in vorm en voel me sterk," zegt de speler in het AD. "Het is wel zwaar om zoveel wedstrijden te spelen in een korte periode, dat ben ik niet gewend. Ik had hiervoor bijna twee maanden niet gevoetbald. Maar ik kom er wel doorheen. Het is altijd fijn om te scoren en het team te helpen."

Aston Villa staat nu mede door de productiviteit van El Ghazi op de vijfde plaats in de Premier League. "We doen het als team heel goed. Of we Europees voetbal kunnen halen? Dat weet je nooit. We doen het wedstrijd voor wedstrijd. Op nieuwjaarsdag spelen we tegen Manchester United. Daarna zien we wel verder." Ook zijn trainer, Dean Smith is in zijn nopjes: "Sinds Anwar in de basis is gekomen, heeft hij vijf keer gescoord in evenveel wedstrijden. Daar heb ik weinig tegenin te brengen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team