Zoeken

Ibrahim Afellay maakt einde aan carrière

2 februari 2021 - 09:20 - Sport

©

Ibrahim Afellay zet officieel een punt achter zijn loopbaan. De 34-jarige middenvelder maakte dat zelf bekend in het NPO-programma Studio Voetbal, waar hij analyticus is. Afellay zat sinds zijn vertrek bij PSV afgelopen zomer zonder club.

Ibrahim Afellay heeft zondag een punt achter zijn eigen loopbaan als voetballer gezet. "Ik stop ermee. Vroeg of laat komt het moment, dat weet je. Ik had het al een tijdje in mijn hoofd. Ik wist wat ik wilde en vooral ook wat ik niet wilde. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen en ik heb er vrede mee", zegt de ex-PSV’er. "Er zijn wel wat dingen voorbij gekomen nog. Ik wilde graag nog een jaar verder, maar niet ten koste van alles. Het is mooi zo."

De carrière van de Marokkaans-Nederlandse middenvelder kende een stormachtige start maar werd gekenmerkt door veel blessures. Hij groeide op in de Utrechtse wijk Overvecht en maakte zijn eerste meters op een voetbalveld bij Elinkwijk, alvorens hij door PSV naar Eindhoven werd gehaald, waar hij op 17-jarige leeftijd debuteerde. Als groot talent werkte hij zich snel op en verdiende aan het einde van 2010 een droomtransfer na vier landstitels en een beker.

Eind 2010 vertrok Afellay naar FC Barcelona waar hij een hoogtepunt beleefde tijdens de halve finale van de Champions League in 2011 tegen Real Madrid. Afellay mocht een kwartier voor tijd invallen en snelde meteen langs Marcelo om een fantastische assist te geven aan Lionel Messi. Afellay en Barça wonnen dat jaar de Champions League. Daarna begon een lange lijdensweg met blessures. Twee jaar geleden keerde hij terug bij PSV. De Marokkaanse Nederlander, speelde in totaal 53 interlands voor Oranje en stond op 26 januari vorig jaar voor het laatst op het veld tegen FC Twente.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team