Zoeken

Marokko wil Tarik Tissoudali, en Nederland?

14 februari 2021 - 12:40 - Sport

©

Tarik Tissoudali is en één van de seizoensrevelaties in de Jupiler Pro League dit seizoen en ook bij AA Gent speelt hij nu reeds twee weken de hoofdrol. In slechts drie wedstrijden scoorde hij drie doelpunten en twee assists voor zijn nieuwe club. De Marokkaanse voetbalbond heeft hem een voorstel gedaan.

In 2016 maakte de voormalig jeugdinternational van Marokko een transfer naar Le Havre nadat hij achttien keer had gescoord voor Telstar, maar hij speelde nooit voor de Franse club. Na verhuurperiodes bij SC Cambuur, VVV en De Graafschap, nam Beerschot hem in 2018 over van Le Havre. AA Gent haalde hem binnen tot frustratie van meerdere clubs. "Naast DC United werd Parma nog concreet en ook waren clubs uit het Midden-Oosten geïnteresseerd", zegt zaakwaarnemer Menno Groenveld van Pure Sports Management tegen VoetbalPrimeur.

Marokko heeft interesse getoond in Tissoudali. Hij voerde reeds een gesprek met de Marokkaanse voetbalbond, maar Groenveld vindt dat ook Nederland Tarik moet vragen. "Voor Tarik zou het een droom zijn als hij opgeroepen wordt voor Marokko, maar hij zou nu ook in beeld moeten zijn bij Oranje", zegt de zaakwaarnemer. "Men heeft het nu over Noa Lang. Dat is een geweldige speler, maar waarom noemt niemand Tarik? Zijn statistieken zijn bijna hetzelfde als die van Lang en Lang speelt bij Club Brugge. Tarik was bij Beerschot bij bijna elke andere goal die hij zelf niet maakte betrokken."

Groenveld zegt dat Tarik hard werkt en in zichzelf gelooft. "Hij heeft dit helemaal zelf afgedwongen. Tarik is een hele goede jongen die erg geliefd is bij supporters en teamgenoten. Hij weet wat hij wil en wat ervoor nodig is om die stappen in zijn carrière te maken. Maar hij beschikt ook over zelfreflectie en stelt doelen voor zichzelf, het is een echt voetbaldier."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team