Zoeken

Wie is Anouar Ait El Hadj, de nieuwe ster van Anderlecht

14 februari 2021 - 11:20 - Sport

©

De Belgische Marokkaan Anouar Ait El Hadj pakte de voorbije weken uit met schitterende prestaties en is stilaan verzekerd van een vaste plek in de basis van RSC Anderlecht.

De vader van Anouar, Driss Ait El Hadj, is autohandelaar in het Brusselse Koekelberg, waar het gezin ook woont. "Ik ben ongelofelijk fier dat mijn zoon bij Anderlecht voetbalt", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Maar wat me nog meer trots maakt, is hoe de mensen hem kennen als persoon. Het succes mag hem niet veranderen. Anouar is geen dikkenek, nooit geweest. Ik zal niet tolereren dat hij op een dag neerkijkt op anderen omdat hij voetballer is."

Het talent van de 18-jarige Anouar Ait El Hadj kwam naar boven bij Jeunesse Molenbeek. Hij was zo goed dat zijn coach een test bij FC Brussels regelde. De dag erna werd zijn vader uitgenodigd om de inschrijving af te ronden. Bij FC Brussels werd Anouar serieus onder handen genomen door Jacques Morjau. Hij zegt dat Anouar enorm goed kan luisteren. Zo speelden ze ooit tegen een oudere ploeg uit Henegouwen. "Bij de rust stond het 16-1 en ik vreesde dat we aan dat tempo meer dan dertig doelpunten zouden maken. Daar hadden mijn spelers natuurlijk niets aan en ik vroeg hen om in de tweede helft op balbezit te spelen. Killian Sardella, die achteraan speelde, mocht enkel de bal afspelen indien iedereen in beweging was. Plots kreeg Anouar de bal en stond hij alleen voor het doel. In plaats van te scoren, maakte hij rechtsomkeer en gaf hij een pass aan Killian. Dat was uiteraard niet de bedoeling. Anouar keek mij aan: ’Coach, je had gezegd dat we niet meer mochten scoren.’"

In 2011 viel FC Brussels uiteen. Anouar trok in de zomer naar Gent. Vader Driss zegt dat dit goed verliep. "De integratie verliep vlot, maar toen klopte Anderlecht aan de deur. Dat was makkelijker. Et voilà." Bij RSCA hadden ze onmiddellijk in de gaten dat Anouar perfect tweevoetig was en spelinzicht had, net als een goeie versnelling en een grote motor. Zijn trainer Mo Ouahbi snapt dat mensen wegens zijn Marokkaanse roots de vergelijking met Mbark Boussoufa maken. "Maar wij bij de jeugdopleiding zagen qua speelstijl meer gelijkenissen met een ander clubicoon. Matías Suárez."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team