Zoeken

Wat zijn de kansen van Marokko om het WK te winnen?

11 november 2022 - 21:00 - Sport

©

Marokko heeft volgens Opta Analyst vrijwel geen kans om het volgende WK te winnen. Er wordt aangenomen dat het land slechts 0,3% kans heeft om te winnen.

Het Britse sportanalysebedrijf publiceerde minder dan twee weken voor de aftrap van het wereldkampioenschap zijn statistieken op basis van de recente prestaties van de deelnemende teams. Volgens de cijfers zijn de kansen dat Marokko, dat in groep F uitkomt tegen België, Kroatië en Canada, de trofee wint praktisch onbestaande.

Lees ook: Dit zijn de Marokkaanse spelers die naar WK Qatar gaan (lijst)

Het Marokkaans elftal, onder leiding van Walid Regragui, zou 0,3% kans hebben om het WK te winnen, wat een 22e plaats zou betekenen onder de landen die als favoriet worden beschouwd. De Atlas Leeuwen hebben 9,8% kans om de kwartfinales te bereiken, 3,3% om de halve finales te bereiken en 1,1% om één van de twee finaleploegen te zijn, aldus dezelfde bron.

Lees ook: WK Qatar: dit zijn de belangrijkste afwezigen op de lijst van Marokko

Op het continent ligt alleen Senegal voor op Marokko (1,1%, 14ᵉ) in deze prognoses. Daarna volgen Tunesië (0,2%, 26ᵉ), Kameroen (0,2%, 27ᵉ) en Ghana (0,1%, 29ᵉ). Volgens de analisten van Opta zouden Brazilië (16,3%), Argentinië (13,1%), Frankrijk (12%), Spanje (8,9%) en Engeland (8,8%) favoriet zijn voor de titel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team