Zoeken

WK 2022: Marokko heeft 2% kans om finale te halen

9 december 2022 - 08:00 - Sport

©

Zaterdag beginnen de kwartfinales van het WK met een spannende wedstrijd tussen Marokko en Portugal. Naar goede gewoonte proberen veel analisten in dit stadium de uitslag van de wedstrijden te berekenen aan de hand van statistische modellen.

Gracenote, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in waarschijnlijkheids-statistiek, stelt dat Marokko niet op de lijst van favorieten voor de titel staat, hoewel de Atlas Leeuwen in de verschillende fases van het toernooi goed hebben gepresteerd. Er bestaat een kans van 1,9% dat de Atlas Leeuwen de finale zullen spelen, aldus het persbericht.

Lees ook: Marokko verslaat Spanje en gaat door naar kwartfinale op WK

Aan de top van de lijst van favorieten die de finale zullen winnen, zette het bedrijf Brazilië met een kans van 25%. Argentinië is tweede met 20%. Daarna volgen Portugal (13%), Frankrijk (11%), Nederland (11%) en Engeland (10%).

Lees ook: Atlas Leeuwen hebben al 17 miljoen dollar gewonnen op WK

Bij de finalisten van de wedstrijd heeft het bedrijf vastgesteld dat de Brazilianen 39% kans hadden om de finale te halen. Zij worden gevolgd door Argentinië (31%), Portugal (30%) en Frankrijk (27%). De finale zou kunnen gaan tussen de Seleção en Portugal - de twee Portugeestalige teams - met een waarschijnlijkheid van 11,9%, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team