Zoeken

Marokkaans Kamerlid vervolgd voor losbandigheid

7 september 2023 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse parlementariër Yassine Radi, lid van de UC-partij, moet zich samen met een zakenman, twee jonge vrouwen en een bewaker, verantwoorden voor de rechtbank in Rabat.

De eerste hoorzitting vond woensdag plaats. Parlementslid Yassine Radi wordt vervolgd voor losbandigheid, het verbergen van bewijs, belemmering van de rechtsgang en valse verklaringen, volgens Assabah. Op basis van het onderzoek werd de aanklacht van poging tot moord niet bewezen geacht. Radi wordt ook vervolgd voor het niet verlenen van hulp aan iemand in nood. De zakenman én vriend van Radi werd aangeklaagd voor mishandeling met voorbedachten rade leidend tot invaliditeit en het aanzetten tot losbandigheid. Ook tegen hem werd de aanklacht van poging tot moord geschrapt. De twee jonge vrouwen en de bewaker worden voor het aanzetten tot losbandigheid vervolgd. Drie van de vijf verdachten zijn in hechtenis genomen vanwege de ernst van de aantijgingen.

Lees ook: Ernstige juridische problemen voor Marokkaans parlementslid Yassine Radi

De zaak dateert van mei 2023. Een jonge vrouw werd vanaf het balkon van de eerste verdieping van de villa van het Kamerlid geduwd tijdens een privéfeest in Rabat. Ze raakte ernstig gewond en werd naar het Sjeik Zayed ziekenhuis gebracht door haar vriendin. De jonge vrouw heeft een gebroken wervelkolom en is sindsdien aan een rolstoel gebonden. Terwijl de verdachten probeerden "de zaak in de doofpot te stoppen door de kosten voor haar ziekenhuisopname op zich te nemen" en haar geld aan te bieden, heeft haar moeder de zaak aanhangig gemaakt bij de rechter. Technische analyses van hun telefoons hebben de feiten bevestigd.

Lees ook: Kamerlid Marokko cel in na val vrouw van balkon in zijn villa

Yassine Radi behoudt voorlopig zijn zetel in het Parlement. De uitkomst van de rechtszaak zal bepalen of zijn parlementszetel al dan niet vacant moet worden verklaard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team