Zoeken

Marokkaanse staat neemt stuk grond van 40 hectare terug van koninklijke adviseur

26 juli 2022 - 19:00 - Marokko

©

Koninklijk adviseur Yassir Zenagui is zijn stuk grond van 40 hectare kwijt. Omdat hij zijn belofte om het hele gebied te gebruiken voor de bouw van een hotel en een toeristisch project niet is nagekomen, heeft de regionale directie voor staatsdomeinen in Rabat hem de grond ontnomen.

Het Regionaal Directoraat voor Domeinen van de Staat heeft de koninklijke adviseur zijn grond ontnomen omdat hij slechts 8 van de 40 hectare heeft gebruikt voor de bouw van het Ritz-Carlton hotel. De overige 32 hectare had hij voorbehouden voor de aanleg van een groenzone.

Lees ook: Marokko: honderden op publiek grond gebouwde villa’s mogelijk gesloopt

Daarmee heeft Yassir Zenagui niet aan de aanbestedingsvoorwaarden voldaan, volgens dewelke "de volledige oppervlakte" van het onroerend goed moest worden gebruikt voor de bouw van het hotelproject, aldus Alyaoum24.

Lees ook: Marokko: huiszoekingsbevel bij parlementslid

De bedoeling was dat het hotel in 2018 open zou gaan, maar de inhuldiging werd uitgesteld tot 2020 en vervolgens tot begin 2022. De opening ging uiteindelijk niet door omdat de Directie Domeinen van de Staat een rechtszaak aanspande om het hele landgoed, inclusief het hotel, terug te vorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team