Zoeken

Marokko: drugsbaron verraadt parlementslid

14 december 2023 - 14:00 - Marokko

©

Tijdens een politieverhoor heeft de leider van een drugsorganisatie een Marokkaans parlementslid uit de Zuidelijke Provincies beschuldigd van betrokkenheid bij internationale drugshandel.

De verdachte noemde het lid tijdens zijn verhoor door de BCIJ-politie. De identiteit van het parlementslid is niet bekendgemaakt, maar volgens Assabah wordt de politicus verdacht van samenwerking met een drugsbaron die reeds tot 12 jaar gevangenisstraf is veroordeeld.

Lees ook: Marokko: gendarmes en drugsbaron betrokken bij corruptieschandaal

Op 18 december 2023 staat een confrontatie gepland in Rabat, waar de rechters de tegenstrijdigheden in de verklaringen van de criminele leider zullen moeten ontwarren. Deze verdachte, bekend onder zijn initialen F.A, zou meerdere keren zijn versie hebben veranderd.

Het verhaal van F.A klinkt als een thriller. Na zijn arrestatie gaf hij de namen van 76 ambtenaren, waaronder politieagenten en douaniers. Zijn arrestatie volgde op een grote hasjvangst in 2016 in Tanger Med, bestemd voor Europa. F.A was op dat moment voortvluchtig en werd actief gezocht.

Lees ook: Drugsbaron vermoordt "berouwvolle" medewerker in Settat

De zaak nam een nieuwe wending toen F.A toegaf in 2019 te hebben samengewerkt met een andere drugshandelaar, met de initialen A.K. Na een conflict met A.K werd F.A gerekruteerd door de leider van de organisatie, die een celstraf uitzit, om de logistieke operaties voor de hasjhandel te beheren. Hij stond sindsdien aan het hoofd van de bende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team