Zoeken

Kadhafi voelt zich "verraden" door Mohammed VI

11 maart 2011 - 23:28 - Wereld

©

De Libische leider Mouammar Kadhafi, wiens vertrek sinds medio februari wordt geëist door zijn volk, zou woedend zijn geweest na de toespraak van koning Mohammed VI die een belangrijk hervorming van de Marokkaanse grondwet aankondigde.

Kadhafi, die de toespraak samen met zijn zoon Seif El Islam zou hebben gevolgd, verklaarde nadien dat hij "verraden" was door de koning van Marokko. De Libische leider meent dat het moment om een dergelijke aankondiging te doen, terwijl zijn vertrek door een groot aantal landen wordt gevraagd, slecht gekozen is.

Seif El Islam heeft zelf gewaarschuwd dat "de parallel snel zal worden gemaakt tussen de werkingswijze van Libische leiders en de koning van Marokko, die laat zien dat hervormingen zonder spanning mogelijk zijn".

In zijn toespraak van woensdagavond had Koning Mohammed VI een uitgebreide hervorming van de grondwet aangekondigd die aan referendum zal worden onderworpen, meer macht aan de eerste minister, de onafhankelijkheid van justitie en de integratie van Amazigh in de grondwet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team