Zoeken

Polisario huurlingen om de Libische revolutie te onderdrukken

27 februari 2011 - 17:52 - Wereld

©

Volgens Maghreb Intelligence had Mouâmar Khaddafi afgezanten naar de Polisarioleiders gestuurd om hen te vragen hem een paar duizend strijders te zenden, om de sociale opstand die op 17 februari uitbrak in Libië te dempen.

Deze Informatie, bevestigd door de Libische oppositie en de Marokkaanse persagentschap Maghreb Arab Press, meldt dat reeds honderden gewapende Polisario strijders in verschillende steden ingezet zijn in Libië om aan de grond de betogers te bestrijden. Maghreb Intelligence vermeldt hierbij Algerijnse bronnen.

Het officiële Libische persbureau Jana, herinnert er ook aan dat de leider van de Polisario, Mohamed Abdelaziz, één van de weinige mensen is die telefonisch contact had met Kadhafi en hem zou steunen in zijn wanhopige poging om zijn land terug te vorderen. Kadhafi zou de Polisarioleider financiële compensatie en wapens beloofd hebben om hem te helpen oorlog tegen Marokko te voeren.

Sinds het begin van het sociaal protest beschuldigen Libiërs de subsaharische huurlingen ervan de meerderheid van de demonstranten in verschillende steden van Libië te hebben gedood.

Mouammar Kadhafi, 69 jaar en aan de macht sinds 41 jaar, verschuilt zich nog steeds in zijn paleis te Bab El Azizia. Tweederden van het land worden nu gecontroleerd door de opstandelingen en het dodental zou in de duizenden oplopen, volgens adjunct ambassadeur van de Libische missie bij de VN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team