Zoeken

Journalist Riadh Bahri slachtoffer homofobe aanval in Brussel

24 september 2021 - 17:40 - Wereld

©

Riadh Bahri, Belgische journalist, werd begin deze maand op straat in Brussel het slachtoffer van een homofobe aanval.

De journalist vertelde over het voorval in ’De Cooke & Verhulst show’. Hij was zijn hond aan het uitlaten toen een man hem naar het Noordstation vroeg en hem uiteindelijke enkele rake klappen gaf. Het is de eerste keer dat Bahri over het gewelddadig incident spreekt.

Lees ook: Moskee Veenendaal bedreigd na mishandeling homoseksuele Ali

"Ik was de hond aan het uitlaten ’s morgens. Ik doe dat elke dag in Brussel. En een man sprak mij aan om de weg te vragen naar het Noordstation en ik dacht dat vriendelijk uit te leggen. Aan het eind van het gesprek heeft hij me een paar pandoeringen gegeven, mij uitgescholden en een ketting kapot getrokken. Dan is hij gaan lopen. Dat is de korte samenvatting", zei Bahri.

De journalist vermoedt dat hij het slachtoffer was van een homofobe aanval maar wil dat niet bevestigen. "Ik hoor zulke scheldwoorden zo vaak, dat ik op de duur niet meer weet of ze mij naroepen omdat ik er zo uitzie of dat het gewoon een standaard scheldwoord aan het worden is."

Lees ook: Omar bijna vermoord door eigen familie omdat hij homo is

Riadh Bahri deed aangifte bij de politie. Hij ging daarna gewoon werken omdat hij niet thuis wilde zitten kniezen. Wel heeft hij sinds de aanval moeite om zijn hond uit te laten.

"Het enige wat nu het probleem is, is de hond uitlaten. Mijn vriend vroeg aan mij of ik de hond kon uitlaten. Ik dacht dat te doen. ‘Ik ga me niet aanstellen.’ Maar ik kom dan mijn straat uit en ik kom toch iemand tegen. Dan loop ik terug naar huis om me in de hal te verstoppen. Het is eigenlijk belachelijk. Als die persoon dan weg is, dan ga ik terug naar buiten met de hond."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team