Zoeken

Moskee Veenendaal bedreigd na mishandeling homoseksuele Ali

27 mei 2021 - 17:00 - Marokko

©

Een beller bedreigde vorige week de voorzitter van de Ihlas moskee in Veenendaal. Hij dreigde de moskee onder handen te nemen en zei ook dat hij een bebloede varkenskop aan de ingang van de moskee zou gooien.

Verschillende media berichtten recent over homohaat vanuit moslims tegenover de 28-jarige homoseksuele Ali. Hij ontvluchtte zijn vaderland om veilig te zijn in Veenendaal maar is het mikpunt geworden van mishandelingen, scheldpartijen en pesterijen in Nederland. Deze homohaat zou de beweegreden zijn voor de bedreigingen, schrijft het AD.

Het bestuur van de Ihlas moskee reageert geschrokken op het nieuws over de mishandeling van Ali die in de buurt woont. "Sommige nieuwsberichten verwijzen in hun artikel naar de Ihlas moskee. Hierdoor wordt er een beeld geschetst alsof de moskee verantwoordelijk is voor deze laffe behandeling richting Ali", schrijft het bestuur in een reactie. "De Ihlas moskee en de achterban van deze moskee hebben niets te maken met deze onaccepta­be­le behande­ling richting Ali en keuren dit ook af. Wij hebben tot nu toe geen signalen ontvangen over deze gebeurtenissen en wisten er niks van. Iedere Veenendaler is gelijk en iedereen moet hier in vrede kunnen leven", aldus de moskee.

Na deze bedreigingen is het bestuur van de Ihlas moskee bezorgd over de veiligheid van de bezoekers. "Deze persoon heeft meerdere keren dreigend aangegeven dat de moskee zal worden aangepakt", stelt het bestuur. "Verder gaf hij aan een varkenskop met bloed naar de moskee te hebben gegooid. Gelukkig bleek dit niet waar te zijn. Dit is niet de eerste keer dat een Veenendaalse moskee wordt bedreigd. Eerder zijn er meerdere aanvallen geweest richting de moskeeën in Veenendaal. De Ihlas moskee is een toegankelijke moskee waar iedereen met open armen wordt ontvangen. Wij onderhouden goed contact met onze buurtbewoners en stadsgenoten. De Ihlas moskee is geen Turkse moskee, maar een Veenendaalse moskee. Wij zijn een onderdeel van Veenendaal en zullen altijd staan voor vrede en liefde in onze stad. Daarom betreuren wij deze gebeurtenissen."

Denk-raadslid Yasin Makineli is geërgerd door deze aangelegenheid. "Deze gebeurtenissen zijn onacceptabel. Elke inwoner van Veenendaal moet hier in vrede kunnen leven. Ook is het verschrikkelijk dat een Veenendaalse moskee wordt bedreigd door iemand met gekke ideeën. Dit terwijl de moskee niets te maken heeft met deze kwestie." Makineli nam contact op met de gemeente en de politie. "Ik heb mijn zorgen geuit. Zij zijn in gesprek met de moskeeën en doen er gelukkig alles aan om de veiligheid te waarborgen. In Veenendaal wonen we samen met elkaar en staan we geen enkele vorm van geweld en bedreigingen toe."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team