Zoeken

Journalist mishandeld door politie in Rabat

24 augustus 2012 - 20:04 - Gemeenschap

©

Omar Brousky, correspondent voor het Franse persagent AFP in Marokko, is woensdag door de politie mishandeld voor het Parlement in Rabat, waar een demonstratie tegen de eedaflegging aan de Koning, aan de gang was.

De politie dacht te maken te hebben met een "gewone" demonstrant omdat de perskaart van Omar Brousky niet zichtbaar was. Deze zat in zijn rugzak.

In een verklaring aan Reporters Without Borders, zegt Omar Brousky dat de politie niets wilde horen, ook niet toen hij hun zijn perskaart liet zien. Hij werd geslagen en aangeraden om zich uit de voeten te maken.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi heeft excuses namens de regering aangeboden aan AFP. Dit zorgde voor verontwaardiging onder Marokkaanse journalisten, die regelmatig slecht worden behandeld door de politie.

In een verklaring zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken op donderdag, dat Omar Brousky niet aangaf dat hij journalist was en niet te onderscheiden was van de demonstranten. Ook meldt de verklaring dat de AFP correspondent geen klacht heeft ingediend.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team