Zoeken

Werkloze afgestudeerden bestormen zetel PJD

4 september 2012 - 11:52 - Marokko

©

Tientallen werkloze afgestudeerden hebben de zetel van de Gerechtigheid en Ontwikkeling Partij in Rabat op maandag bestormd. De demonstranten eisen het recht op werk in de openbare dienst.

De demonstranten, uiteengedreven door de politie, riepen vanaf het dak van het PJD-gebouw, dat Premier Abdelilah Benkirane "een man zonder woord" is.

Tijdens de politie-interventie werden meerdere betogers gewond, waaronder een zwangere vrouw. Allen werden geëvacueerd naar het ziekenhuis Avicenne in Rabat.

De werkloze afgestudeerden die aan het bestuur een "warme herfst" beloven, stellen de onmacht van regering Benkirane aan de kaak, wat betreft het oplossen van structurele problemen in het land, zoals werkgelegenheid.

In maart dit jaar had Abdelilah Benkirane de werkloze afgestudeerden, gewend aan demonstraties buiten het parlement en ministeries, laten weten dat het nu "onmogelijk was om een functie bij de Staat te krijgen, door druk uit te oefenen en de straten of administratieve gebouwen te bezetten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team