Zoeken

Eerste journalist met hijab op Canadese televisie

12 januari 2021 - 12:00 - Cultuur

©

Televisiepresentatrice Ginella Massa zal de eerste journaliste met een hoofddoek zijn die in Canada een topzendtijd programma gaat presenteren.

Het televisieprogramma ‘Canada Tonight with Ginella Massa’ van omroep CBC wordt om 20.00 uur uitgezonden, meldt Radio Canada. De 33-jarige journaliste is de eerste vrouw met een hoofddoek in Canada die zo’n programma presenteert.

"Ik ben erg verheugd, maar aan de andere kant ook een beetje zenuwachtig," vertelt Ginella Massa. Ze heeft voornamelijk lokale televisie gedaan en gaat nu voor de nationale zender in Canada een eigen programma presenteren. "Het is een enorme verantwoordelijkheid," aldus de kersverse presentatrice. Volgens haar ligt de focus er heel erg op dat ze moslima is en een hoofddoek draagt.

Massa vertelt dat ze voornamelijk kritiek krijgt van mensen die niet eerder werk van haar hebben gezien. "Ze beoordelen mij niet om wat ik kan, maar voor wat ik heb gekozen om te dragen. En dat is hun probleem." aldus Massa, die in Panama is geboren en in de provincie Ontario opgroeide.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team