Zoeken

Jawraa, nieuwe Marokkaanse telecomoperator?

26 september 2014 - 23:39 - Economie

©

Jawraa wordt in de komende maanden misschien wel de vierde telecomoperator in Marokko. De Saoedische groep heeft contacten met de Marokkaanse overheid om een ​​virtuele operator te worden.

Volgens Reuters zijn de gesprekken tussen Jawraa en het Marokkaans telecommunicatieagentschap ANRT vergevorderd. De Saoediër wil geen eigen netwerk opzetten maar de Marokkaanse markt betreden als virtuele operator. De groep zou dan gebruik maken van het bestaand netwerk van één van de reeds aanwezige telecombedrijven, met name Maroc Telecom, Meditel en Inwi.

Jawraa wil een flink deel in handen krijgen van de Marokkaanse telecommunicatiemarkt met een jaarlijkse omzet van tientallen miljarden dirham. Ook wil de Saoedische groep profijt trekken uit de aanstaande lancering van de 4G-technologie met een veel snellere internetverbinding.

Jawraa, deels eigendom van de Britste Lebara Group, wil ook de telecommunicatiemarkten in Tunesië en Turkije betreden. Gesprekken zijn aan de gang met de regeringen van beide landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team