Zoeken

Man bijt vinger Marokkaan af tijdens racistische aanval

25 maart 2023 - 19:00 - Wereld

©

Een man riskeert in Spanje zeven jaar en vier maanden gevangenisstraf voor het afbijten van een deel van de vinger van een man van Marokkaanse afkomst, terwijl hij racistische beledigingen uitte tegen hem en zijn zoon.

De verdachte wordt beschuldigd van het veroorzaken van een blijvende handicap aan de hand van het slachtoffer, dat zijn vingerkootje definitief kwijt is. Het Openbaar Ministerie vraagt ook bijna 14.000 euro aan schadevergoeding voor de fysieke en mentale schade toegebracht aan de slachtoffers.

Lees ook: Miss Raisa: "Er is meer racisme in Marokko dan in Spanje"

De aanval vond plaats toen het slachtoffer en zijn zoon een kapsalon verlieten in Badalona, ​​in de buurt van Barcelona. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de aanvaller racistische beledigingen tegen hen geuit, wat een reactie uitlokte van de vader. De aanvaller richtte zich toen op hen, sloeg de vader en beet een van zijn vingers af. Hij en gaf ook meerdere klappen op het hoofd van de zoon.

Lees ook: Italiaanse recordhouder Iliass Aouani reageert in stijl op racisme

De verdachte vluchtte, maar de slachtoffers achtervolgden hem en slaagden erin hem vast te houden tot de komst van de politie. De aangevallen minderjarige heeft de beschuldigingen voor de rechtbank bevestigd en getuigde achter een scherm om elke visuele confrontatie met de verdachte te vermijden. Het vonnis wordt in de komende weken bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie eist zeven jaar en vier maanden gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team