Zoeken

Marokkaanse internationals slachtoffer racisme in Spanje

28 maart 2023 - 12:00 - Sport

©

Sinds afgelopen zondag is het Marokkaans elftal in Spanje voor een oefenduel tegen Peru. De spelers werden beledigd door medewerkers van het hotel waar ze in Madrid verblijven.

Terwijl het verblijf van de Atlas Leeuwen in Madrid rustig verliep, werd de goede sfeer verstoord door een incident. Medewerkers van het Eurostars Madrid Towers hotel, waar de Marokkaanse delegatie verblijft, uitten op Instagram beledigingen tegen de spelers en de islam.

Lees ook: Marokko-Peru: om hoe laat en op welke zender wordt de wedstrijd uitgezonden?

"Een berg Ramadan-maaltijden voor ze. Hun verdomde overtuigingen", schreef een van hen in een eerste story, zich beklagend dat hij ’s nachts moest werken om beschikbaar te zijn voor spelers die vasten tijdens de Ramadan. "Verdomde k** moren, ik n**k de Ramadan en hun verdomde doden!", voegde hij eraan toe.

Vanwege de ernst van de uitlatingen heeft het hotel sterk gereageerd en deze daden, die geenszins de beleidslijnen van de overnachtingsgelegenheid vertegenwoordigen, veroordeeld. "Vanuit de Eurostars Towers willen we elk racistisch handeling veroordelen en ons opnieuw verontschuldigen aan iedereen die zich beledigd voelt", aldus de directie van het hotel.

Lees ook: Marokko verslaat Brazilië: 2-1 voor de Atlas Leeuwen

"De personen die verantwoordelijk zijn voor deze daden zijn geen medewerkers van het hotel of de keten, maar freelancers die werken wanneer er evenementen in hotels zijn", benadrukte de directie, eraan toevoegend dat "ze al zijn ontslagen, aangeklaagd en ter beschikking van de politie gesteld om verantwoordelijk te worden gehouden voor hun daden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team