Zoeken

VS richten fonds van 100 miljoen dollar op voor kleine bedrijven in Marokko

17 januari 2021 - 16:40 - Economie

©

Op initiatief van de International Development Finance Corporation (DFC) en SEAF Global hebben de Verenigde Staten een steunfonds van 100 miljoen dollar opgericht voor Marokkaanse kleine bedrijven.

De CEO van de International Development Finance Corporation (DFC), Adam Boehler, heeft in een verklaring laten weten dat het fonds wordt opgericht in samenwerking met het Small Business Fund (SEAF Global). Het fonds van 100 miljoen dollar is bedoeld om kleine Marokkaanse bedrijven te ondersteunen.

Het soort bedrijven dat moet gaan profiteren van dit fonds zijn kleine en middelgrote ondernemingen die actief zijn op het gebied van landbouw, gezondheid, industrie, water, sanitaire voorzieningen en schone energie. Ook is er een belangenverklaring ondertekend met het Marokkaans fosfaatbedrijf OCP voor de ondersteuning van projecten die de landbouwproductiviteit in sub-Sahara Afrika moeten bevorderen.

Afgelopen december kondigde de International Development Finance Corporation al aan dat ze van plan zijn om in totaal 5 miljard dollar te gaan investeren in Marokko en andere Noord-Afrikaanse landen.

Het Amerikaanse investeringsprogramma moet leiden tot een bevordering van particuliere investeringen en een ondersteuning van ondernemerschap in Marokko om op deze manier banen te creëren. Hierdoor moet Marokko het nieuwe economische centrum van de regio worden. In dit kader zal er in Rabat ook een afdeling van het Amerikaanse initiatief Prosper Africa worden opgericht voor internationale investeringen in Franstalige landen in Afrika. In februari van dit jaar moet het kantoor van Prosper Africa worden geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team