Zoeken

Jamel Debbouze in opspraak door wijnkaart in restaurant

1 april 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Bij restaurant Dar Mima, dat Jamel Debbouze in Parijs heeft geopend ter ere van zijn moeder Fatima, alias Mima, worden verschillende wijnen geserveerd.

Jamel Debbouze wordt door zijn wijnkaart in sommige media een alcoholist genoemd. "Ik drink geen wijn. Onze sommelier heeft zeer goede keuzes gemaakt, naar wat ik van klanten heb gehoord! Er zijn wijnen van overal en ook uit Marokko, waar ze ook van hoge kwaliteit zijn", verklaarde de humorist aan een verslaggever van Le Monde, die zijn restaurant Dar Mima, gelegen op het dak van het Instituut van de Arabische wereld in Parijs, bezocht.

Lees ook: Jamel Debbouze opent restaurant voor zijn moeder

De keuze van wijn is iets dat Jamel Debbouze aan zijn vrouw, journaliste Mélissa Theuriau, overlaat. "Thuis is het mijn vrouw die wijn koopt als we vrienden ontvangen. Maar tussen ons is wijn geen onderwerp. Sorry, ik kan er niet over praten."

Lees ook: Dar Mima, het Parijse restaurant van Jamel Debbouze

Dar Mima is een oosters paradijs doordrenkt met Arabische gastvrijheid ontworpen door architect Laura Gonzalez. Het restaurant biedt zaalouk, kip pastilla, mechouia, briwates, tajines, couscous en Marokkaanse gebakjes, maar ook een selectie van mediterrane gerechten zoals hummus, Libanese tabouleh en Griekse tzatziki.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team