Zoeken

Dar Mima, het Parijse restaurant van Jamel Debbouze

6 maart 2023 - 10:00 - Cultuur

©

Het restaurant van Jamel Debbouze, "Dar Mima", is gelegen op de bovenste verdieping van het Instituut van de Arabische wereld in Parijs en biedt een mediterrane keuken aan een select groepje klanten. Het decor is stralend en een bezoek waard.

In samenwerking met Laurent de Gourcuff, oprichter van de groep Paris Society, opende comedian Jamel Debbouze zojuist het restaurant "Dar Mima", als eerbetoon aan zijn moeder Fatima. Het etablissement bevindt zich op de 9ᵉ en bovenste verdieping van het Instituut van de Arabische wereld in Parijs. Het decor is een oosters paleis waardig, met zelliges, houtwerk, vergulding en fluwelen zetels en overgordijnen. De sfeer is erg warm en verwelkomend, aldus cnews.

Lees ook: Jamel Debbouze opent restaurant voor zijn moeder

Het restaurant biedt alle culinaire specialiteiten van Marokko aan. Er is de Zaalouk met aubergines en geroosterde tomaten, briwates met kaas, bastila met een mengsel van merguez, tomaten en gekonfijte uien, de klassieke kefta-tajine met eieren, een andere tajine waarin octopus, zeebaars, zeebrasem en garnalen worden gemengd, vergezeld van gekonfijte groenten en drie opties voor couscous, waaronder de "Mima" gemaakt van lam, merguez en kip.

Lees ook: Jamel Debbouze heel trots op zijn moeder

Het restaurant is gereserveerd voor een bepaalde clientèle, vanwege de vrij hoge prijzen van de gerechten en wijnen. Toch is het één van de trendy gastronomische adressen van dit begin van het jaar, met een feestelijk decor en een prachtig uitzicht op Parijs. Dar Mima is open van dinsdag tot zondag. Het terras is open tijdens het zomerseizoen, en zal zeker erg populair zijn bij zowel toeristen als Parijzenaars.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team