Zoeken

Het ontroerende eerbetoon van Jamel Debbouze aan Wahid Bouzidi

22 augustus 2023 - 16:00 - Cultuur

©

Na een beroerte tijdens zijn vakantie in Marokko, is de Frans-Algerijnse komiek Wahid Bouzidi zondag op 45-jarige leeftijd overleden. Diep geraakt door dit plotselinge verlies, bracht de Marokkaanse komiek Jamel Debbouze een ontroerend eerbetoon aan zijn "broer".

"Bedankt voor alle emoties die je ons hebt gegeven. Ik zal onze lachbuien en je vrijgevigheid nooit vergeten. WAHID was een wezen van zeldzame menselijkheid. We zullen je missen, broer. Ik denk aan je vrouw en je familie. Rust in vrede, mijn broer," schreef Jamel Debbouze op Instagram.

Lees ook: Komiek Wahid Bouzidi overleden tijdens vakantie in Marrakech

Wahid Bouzidi heeft meerdere malen deelgenomen aan de Jamel Comedy Club, waardoor hij bekend werd bij het grote publiek. Verschillende bekende figuren, waaronder Camille Lellouche, Leïla Bekhti, Bernard Montiel, Arthur en Cyril Hanouna, hebben de komiek een verdiend eerbetoon gebracht.

Woensdag werd Wahid Bouzidi met spoed naar het ziekenhuis gebracht in Marrakech na een beroerte. Hij bleef in een diepe coma tot zijn overlijden zondag werd aangekondigd. Vrijdag had zijn tourmanager, Ludo, zorgwekkend nieuws gegeven over zijn gezondheidstoestand.

Lees ook: Jamel Debbouze huldigt overleden Aïcha Chenna

In 2021 had de Frans-Algerijnse komiek al een hartaanval gehad met ernstige gevolgen. Pas drie maanden later kon hij weer op het podium staan. Hij sprak over zijn gezondheidsproblemen in een recente one-man-show getiteld "Wahid". Hij trad voor het laatst op in het theater Le République in Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team