Zoeken

Jamel Debbouze opent restaurant voor zijn moeder

12 februari 2023 - 14:00 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse comedian Jamel Debbouze opent samen met de Paris Society Group van Laurent de Gourcuff, een restaurant in het voormalige restaurant Le Zyriab. De naam van de eetgelegenheid is een eerbetoon aan zijn moeder, Fatima, beter bekend als Mima.

Dar Mima is de naam van het restaurant dat zopas werd geopend door Jamel Debbouze en de eigenaar van de Paris Society, Laurent de Gourcuff. Het is een eerbetoon aan de moeder van de comedian. "Nadat ik het mogelijk maakte voor mijn moeder om te stoppen met werken, was een restaurant het beste cadeau dat ik haar en mijn vrienden kon schenken! Mijn moeder heeft altijd willen delen door te koken, het is haar manier om zich uit te drukken," vertrouwde Jamel Debbouze toe aan Le Figaro.

Lees ook: Intieme onthullingen over echtpaar Debbouze-Theuriau

Dar Mima is gelegen op het dak van het Instituut van de Arabische Wereld in Parijs. Het is een oosters paradijs met Arabische gastvrijheid, ontworpen door architect Laura Gonzalez. Op de menukaart van de zaak staat zaalouk, kip bastila, mechouia, briwates, tajines, couscous en Marokkaans gebak, maar ook een selectie van mediterrane gerechten zoals hummus en Libanese tabbouleh of Griekse tzatziki.

Met Dar Mima realiseert Jamel Debbouze een project waar hij al lang van droomt. Na twee mislukte pogingen in 2007 en 2015, is hij erin geslaagd het restaurant "Le Zyriab" over te nemen, nadat hij zijn krachten bundelde met de groep Paris Society, onder leiding van Laurent de Gourcuff en eigendom van de groep Accor. De families van de twee mannen kennen elkaar. "Er is een echte vriendschappelijke relatie tussen Jamel en mij, onze families zijn hecht", aldus Laurent de Gourcuff.

Lees ook: Jamel Debbouze heel trots op zijn moeder

Fatima Debbouze "speelt een hoofdrol in het avontuur. Haar aanwezigheid is heel belangrijk, ook al betekent dit dat zij de rest overschaduwt: de plek, Jamel, Paris Society, ... Zij is degene die het huis zal belichamen," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team