Zoeken

Jamal Ben Saddik voor vijftien maanden geschorst

10 februari 2023 - 11:00 - Sport

©

Kickbokser Jamal Ben Saddik is woensdag door kickboksorganisatie Glory vijftien maanden geschorst, omwille van het schenden van dopingsregels. Daarnaast is hij ook van de zwaargewichtenranglijst verwijderd en werd zijn laatste zege hem ontnomen.

De 32-jarige Belgische Marokkaan leverde een positieve dopingtest af toen hij in Düsseldorf van de Roemeen Benjamin Adegbuyi met een knock-out won. Die zege is hem nu ontnomen. Hij wordt ook voor vijftien maanden geschorst en van de zwaargewichtranglijst verwijderd, schrijft het AD. In die categorie had hij enkel kampioen Rico Verhoeven en eerste uitdager Antonio Plazibat voor zich staan.

Lees ook: Glory schorst Jamal Ben Saddik, kickbokser dreigt

Het resultaat van het gevecht dat hij aanvankelijk won tegen Benjamin Adegbuyi, is door Glory ook omgezet naar ’no contest’. De Roemeen reageerde woensdag via sociale media al op de schorsing van Jamal Ben Saddik. "Haters zullen altijd haten, valsspelers zullen altijd valsspelen", schreef Adegbuyi.

Lees ook: Jamal Ben Saddik wint gevecht met knockout in enkele minuten (video)

Vanwege een verbod op het delen van persoonlijke informatie kan Glory niet in detail ingaan op de kwestie. De kickboksorganisatie is enkel naar buiten getreden met deze informatie omdat Ben Saddik zelf aankondigde te gaan stoppen indien hij niet snel een gevecht krijgt van de organisatie. De dopingzaak is als de vierde in korte tijd binnen Glory.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team