Ivoorkust krijgt auto’s en Korans van Koning Mohammed VI

2 maart 2014 - 20h55 - Laila A.

Na Mali krijgt ook Ivoorkust 10.000 Korans van Koning Mohammed VI. Ook zullen 500 Ivoriaanse Imams en opleiding krijgen in Marokko.

Dat werd vrijdag na het gebed in de Rivera moskee in Abidjan besloten. En ook ditmaal werden de Korans gedrukt en geleverd door de Mohammed V Stichting.

Eerder deze week had Marokko een lot auto’s geschonken aan de leden van de Nationale Assemblee van Ivoorkust.

Koning Mohammed VI is op zondag 23 februari een Staatsbezoek aan Ivoorkust begonnen. Zondag ontmoette hij President Alassane Ouattara, net terug van Frankrijk na een operatie wegens ischias.

Tijdens zijn verblijf ontving Koning Mohammed VI ook de vrouw van de President en bezocht hij in Ivoorkust wonende Marokkanen.

Op maandag vertrek de Marokkaanse Monarch naar Guinee. In de loop van de week wordt hij ook in Gabon verwacht.

Tags : Mohammed VI - Koninklijke familie van Marokko - Mali - Islam - Ivoorkust - Gabon - Guinee - Koran

Lees meer

Koning Mohammed VI in Ivoorkust aangekomen (video)

Koning Mohammed VI is zondagnamiddag samen met zijn broer Prins Moulay Rachid en zijn neef Prins Moulay Ismail in Ivoorkust aangekomen.

Broer president Ivoorkust Alassane Ouattara in Marokko overleden

De oudere broer van Alassane Ouattara, president van Ivoorkust, is woensdagavond na een lange ziekte in Marokko overleden.

Leestips

Mali

Marokko: 4500 migranten keren vrijwillig terug naar hun land

Tussen 2021 en 2022 hebben 4747 migranten, meestal afkomstig uit landen van sub-Sahara Afrika, besloten om terug te keren naar hun land van herkomst. Allen waren oorspronkelijk van plan om via Marokko naar Europa te...

Nieuws van vrouw die in Casablanca van 9 baby’s beviel

In mei dit jaar beviel een Malinese vrouw van negen baby’s in een kliniek in Casablanca. Abdelkader Arbi, de vader van de kinderen, stelt dat zowel zijn vrouw als zijn negen kinderen gezond zijn.

Mali bedankt Koning Mohammed VI

Kolonel Assimi Goita, voorzitter van het Nationaal Comité voor de Redding van het Volk (CNSP) in Mali, heeft Koning Mohammed VI bedankt voor de rol van Marokko in de zoektocht naar oplossingen voor de crisis in zijn...

In Marokko geboren negenling keert terug naar Mali

Meer dan een jaar na hun geboorte in Marokko bereiden de Malinese negenling en hun ouders zich voor op een terugkeer naar Timboektoe in Mali.

Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen baby’s

In Marokko is dinsdag een Malinese vrouw bevallen van negen baby’s. Artsen hadden van tevoren vastgesteld dat ze zwanger was van zeven baby’s, het zijn er twee meer geworden.

Koran

Voorman Pegida verscheurt Koran bij Tweede Kamer

Zondagmiddag verscheurde Pegida-voorman Edwin Wagensveld een Koran. Hij demonstreerde voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw in Den Haag en werd deze keer, in tegenstelling tot eerdere demonstraties, niet...

Demonstratie Pegida tegen de Islam verboden in Eindhoven

De anti-islambeweging Pegida wilde op zondag 24 januari opnieuw demonstreren op het Eindhovense Stadhuisplein. Burgemeester John Jorritsma heeft de demonstratie verboden uit vrees voor onrust.

Ontmoeting met Mouna, lerares Islam in Spanje

De kleuter- en lagere school Los Cármenes in Granada, Spanje, biedt sinds het tweede kwartaal van dit jaar lessen in Islamitisch onderwijs aan. Het is de laatste instelling in de stad die aan deze wettelijke eis voldoet. Ongeveer 50 leerlingen,...

Omar bijna vermoord door eigen familie omdat hij homo is

Omar heeft zijn homoseksuele geaardheid lang verborgen gehouden voor zijn familie. Hij vreesde de reactie van zijn traditionele en gewelddadige familie en wilde daarom niet meer leven. Ook anderen krijgen in Nederland te maken met eergerelateerd...

Koran-radio Mohammed VI meest beluisterde zender in Marokko

Volgens de laatste luistercijfers van de Radiodienst Marokko blijft Koran-radio Mohammed VI het meest beluisterde station vóór Med Radio en Hit Radio.

Gabon

Afrika Cup 2022: Marokko en Gabon spelen 2-2 gelijk

In hun derde wedstrijd van de Afrika Cup 2022, hebben de Atlas Leeuwen 2-2 gelijk gespeeld tegen Gabon. Marokko behoudt daarmee de eerste plaats in groep C.

Koning Mohammed VI in Gabon

Voor zijn eerste staatsbezoek van het jaar aan Afrika ten zuiden van de Sahara, heeft Koning Mohammed VI gekozen voor Gabon. De monarch heeft tijdens zijn bezoek verschillende gesprekken gepland, waaronder een ontmoeting met de Gabonese president Ali...

Vahid Halilhodzic: "Het doel Marokko-Gabon is winnen"

Voor de wedstrijd tegen Gabon zijn wijzigingen aangebracht in de Marokkaanse nationale ploeg, kondigde Vahid Halilhodžić aan het einde van de laatste training aan.

Mohammed VI op bezoek in Gabon?

Koning Mohammed VI zal in de komende dagen volgens berichten in Marokkaanse media, een officieel bezoek brengen aan Gabon. Daartoe zijn een aantal veiligheidsmaatregelen genomen om de reis van de Marokkaanse monarch soepel te laten...