Zoeken

Mohammed VI’s bezoek aan Mali in cijfers

24 februari 2014 - 21:30 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft net een vijfdaagse staatsbezoek aan Mali achter de rug en bevindt zich nu in de Ivoorkust. Tijdens zijn bezoek aan Mali werden 17 overeenkomsten gesloten tussen beide landen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste afspraken.

 Bouw van een kraamkliniek gefinancierd door de Mohammed VI Stichting voor Duurzame Ontwikkeling. De bouwwerken gingen afgelopen vrijdag van start. De kliniek beslaat 5 hectare en zal over 74 bedden en ultra moderne technische faciliteiten beschikken. Geschatte kost: 105 miljoen dirham.

 125.000 doses rundersperma en kunstmatige inseminatiematerieel voor 3 miljoen dirham.

 10.000 exemplaren van de Koran voor het Malinees ministerie van Religieuze Zaken. De Korans worden gedrukt door de Mohammed VI Stichting en verdeeld onder de moskeeën van Mali.

 Bouw van sociale woningen voor de armere lagen en militairen. Marokkaanse vastgoedgroep Alliance gaat de woningen bouwen.

 Opleiding van 500 Malinese imams in Marokko.

 Inhuldiging van het Malinees deel van de Trans-Afrikaanse glasvezelkabel. De kabel van 1064 km werd gefinancierd door Sotelma, filiaal van Maroc Telecom, en kostte ruim 66 miljoen dirham. Het is onderdeel van de glasvezelverbinding van 5698 km tussen Marokko, Mauritanië, Mali, Burkina Faso en Niger (220 miljoen dirham).

 Bouw van een cementfabriek met een productiecapaciteit van 500.000 ton cement per jaar, uitbreidbaar tot een miljoen ton per jaar. Deze moet over 18 maanden klaar zijn en zal 300 miljoen dirham kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team