Zoeken

Beslissing Itissalat Al-Maghrib valt slecht in Marokko

20 mei 2024 - 10:00 - Economie

©

De Marokkaanse vakbond UMT is woedend op telecombedrijf Maroc Telecom. De vakbond hekelt de beslissing van de operator om de marge van winkeliers op belkaarten te verlagen.

Itissalat Al-Maghrib, beter bekend als Maroc Telecom, heeft "de winstmarge op belkaarten verlaagd van 7% naar 4,5%", terwijl "winkeliers juist een verhoging van hun marge op alle soorten belkaarten, zowel instant als fysieke kaarten, eisen", aldus de UMT in een persbericht.

Lees ook: Itissalat Al-Maghrib verliest zaak tegen Inwi

De vakbond van winkeliers en ambachtslieden wil actie ondernemen om te voorkomen dat deze situatie voortduurt. De UMT heeft Maroc Telecom opgeroepen om "onmiddellijk terug te komen op deze beslissing", die de vakbond "onverstandig" en "onjuist" noemt.

Lees ook: Boete van 2,45 miljard voor Itissalat Al-Maghrib

Om zijn zin te krijgen, wil de vakbond druk uitoefenen op de operator. De UMT heeft alle winkeliers, ongeacht hun branche, opgeroepen om "te stoppen met het inkopen van belkaarten van Itissalat Al-Maghrib en te stoppen met de verkoop ervan totdat de directie van het bedrijf terugkomt op haar beslissing en inwilligt in de eis tot verhoging van de winstmarge".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team