Zoeken

Boete van 2,45 miljard voor Itissalat Al-Maghrib

28 juli 2022 - 19:40 - Marokko

©

De Marokkaanse regelgevende instantie voor telecommunicatie (ANRT), heeft Itissalat Al-Maghrib een nieuwe boete opgelegd voor de ontbundeling van het aansluitnet, waarvoor het bedrijf in 2020 werd veroordeeld. De exploitant zal 2,45 miljard dirham moeten betalen.

Twee jaar geleden vaardigde ANRT een reeks "dwangbevelen" uit om de exploitant onder meer te dwingen het proces van ontbundeling van het aansluitnetwerk te versnellen. Een zaak waarin Maroc Telecom een boete van 3 miljard dirham opgelegd kreeg, wegens misbruik van zijn machtspositie.

Lees ook: Itissalat Al Maghrib: toename klanten ondanks gezondheidscrisis

Bij niet-naleving van een aantal van de bevelen werd een boete opgelegd die kon oplopen tot "4 miljoen dirham" per dag vertraging. In reactie daarop heeft het bedrijf via een persbericht laten weten dat ze nota heeft genomen van "de beslissing van het beheerscomité van het ANRT, met betrekking tot de vereffening van de boete die hen is opgelegd in het kader van de beslissing van 17 januari 2020 inzake de ontbundeling".

Lees ook: Marokkanen boycotten providers na blokkeren WhatsApp en Viber

Het bedrag van de dwangsom is vastgesteld op 2,45 miljard dirham en is per 30 juni jongstleden volledig opgenomen in de rekeningen, aldus de exploitant. Maroc Telecom heeft 30 dagen om beroep aan te tekenen bij het Hof van Beroep van Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team