Zoeken

Italie kent werkvergunningen toe aan Marokkanen

19 januari 2022 - 17:40 - Wereld

©

Dit jaar zullen in Italië ongeveer 69.700 werkvergunningen worden afgegeven aan niet-Europese werknemers, waaronder Marokkanen. Deze vergunningen zijn voor seizoensarbeiders, niet-seizoensgebonden arbeiders en zelfstandigen.

Concreet gaat het om 20.000 vergunningen die de Italiaanse overheid heeft gereserveerd voor de sectoren goederenvervoer, bouw, toerisme en horeca. De vergunningen zijn bestemd voor werknemers uit 30 landen, waaronder Marokko, Ivoorkust, Korea, Algerije, enz., zoals blijkt uit een verklaring van het Italiaanse ministerie van Immigratie.

Lees ook: Spanje zal Marokkanen makkelijker kunnen aanwerven

Nog eens 7700 vergunningen zijn bestemd voor onderdanen van derde landen die een opleiding en studieprogramma’s in hun land van herkomst hebben voltooid, voor Italiaanse werknemers die in Venezuela wonen en voor zelfstandigen. Deze werkvergunningen kunnen vanaf 27 januari worden aangevraagd, aldus het ministerie.

Lees ook: Spanje geeft prioriteit aan Marokko voor seizoenswerk

Het resterende aantal van 42.000 vergunningen is bestemd voor de landbouwsector en het hoteltoerisme. Het gaat om 32 nationaliteiten, waartoe ook Marokkanen behoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team