Zoeken

Spanje geeft prioriteit aan Marokko voor seizoenswerk

22 november 2020 - 16:20 - Wereld

©

Om het volgende landbouwseizoen voor te bereiden is de Spaanse regering gesprekken aangegaan met de Marokkaanse overheid voor de rekrutering van Marokkaanse seizoenarbeiders. Er moet nog wel een akkoord worden bereikt over een corona-protocol voor deze werknemers.

Marokkanen krijgen voorrang voor seizoensarbeid op de Spaanse landbouwgronden. Dit is een verklaring van de vakvereniging van Spaanse boeren, overgenomen door Al Ahdath Al Maghribia.

Er is daarom besloten om een ​​commissie op te richten die verantwoordelijk is voor het bepalen van de criteria voor de aanwerving van seizoenarbeiders door Spaanse boeren. Als criteria noemt het dagblad de controle van de arbeidsomstandigheden van de seizoenarbeiders, de preventieve maatregelen tijdens hun transport vanuit Marokko en de omstandigheden van huisvesting tijdens hun verblijf in Spanje.

De Spaanse staatssecretaris verantwoordelijk voor migratie, engageerde zich in overleg met de dienst voor Buitenlandse Zaken, voor de toekenning van de nodige werkvergunningen om de aanwerving van de seizoenarbeiders te vergemakkelijken.

Vorig jaar werd er door Spaanse boeren beroep gedaan op meer dan 150.000 seizoenarbeiders. Een aantal dat voor het komende landbouwseizoen aanzienlijk zou kunnen toenemen, omwille van de ambitie van de Spaanse overheden om hun landbouwproductie te verhogen zodat ze kunnen tegemoetkomen aan de behoeften van de lokale consumptie en ook bijdragen aan de heropleving van de lokale economie tijdens de coronacrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team