Zoeken

Spanje zal Marokkanen makkelijker kunnen aanwerven

3 januari 2022 - 17:00 - Wereld

©

De Spaanse autoriteiten hebben een tekst goedgekeurd die het makkelijker maakt voor buitenlanders, met inbegrip van Marokkanen, om in Spanje aan de slag te gaan in alle arbeidssectoren. De duur van de contracten wordt vastgesteld op maximaal twaalf maanden, in plaats van negen.

Deze nieuwe maatregel versterkt de overeenkomsten inzake seizoensgebonden mobiliteit tussen Marokko en Spanje, meldt het agentschap EFE. De regeling zal tevens een legale, veilige en ordelijke migratie bevorderen.

Lees ook: Spanje gaf vorig jaar ruim 220.000 visa aan Marokkanen

De aangenomen tekst is ook gericht op de verdere ontwikkeling van projecten voor circulaire migratie met derde landen en in de sectoren waar een grote vraag is naar arbeidskrachten.

Voortaan kunnen Spaanse bedrijven voor tijdelijke activiteiten arbeidskrachten aanwerven van buiten de landsgrenzen, in functies die op de nationale arbeidsmarkt moeilijk te vervullen zijn.

Lees ook: Corsica betaalt veel geld voor Marokkaanse seizoensarbeiders

Bovendien verplicht de nieuwe maatregel ondernemingen ertoe om de werknemers voor de duur van het contract goede huisvestingsvoorwaarden te bieden, met respect voor de aanbevelingen op sanitair gebied, bewoonbaarheid en hygiëne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team