Zoeken

Italiaans dorp vervult laatste wens Marokkaanse Hanane

9 december 2023 - 10:00 - Wereld

©

In de kleine Italiaanse stad San Benedetta dei Marsi is een ontroerend verhaal van solidariteit tot leven gekomen, waarbij de laatste wens van een Marokkaanse vrouw werd vervuld.

Hanane, een 47-jarige vrouw in terminale fase, werd door de gehele gemeenschap ondersteund om haar laatste wens te vervullen. Dankzij de gemeenschappelijke inspanning en financiering van een speciale vlucht kon ze naar Marokko reizen om haar 10-jarige dochter nog eenmaal te zien en te omhelzen.

Lees ook: Mysterieuze laatste bericht van Britse vader aan dochter voor fatale aardbeving in Marokko

Soumia El Alami, die Hanane hielp haar droom te verwezenlijken, sprak over het belang van gezamenlijke inspanning en het overstijgen van culturele en religieuze barrières. "Het was een eer om deel uit te maken van deze speciale missie om een zieke vrouw en haar dochter te herenigen," zei ze. "Samenwerken zonder vooroordelen kan leiden tot grote doelen. Liefde is besmettelijk, het goede bestaat, voorbij de culturele en religieuze barrières die we vaak als onoverkomelijk beschouwen. Mijn dank aan iedereen die zich heeft ingezet en het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt."

Lees ook: Duizend mensen brengen laatste hulde aan in Frankrijk vermoorde Marokkaan

Hanane is intussen overleden, maar kon haar dochter Sarah in haar laatste momenten nog in haar armen sluiten. De burgemeester van San Benedetta dei Marsi, Antonio Cerasani, uitte zowel trots als verdriet in een bericht: "Trots dat we je laatste wens hebben kunnen vervullen. Vaarwel Hanane."

Bladna.nl