Zoeken

Marokko en Israël gaan samenwerken op gebied cyberdefensie

19 juli 2021 - 10:00 - Wereld

©

De Israëlische ambassadeur in Marokko, David Govrin, heeft bekend gemaakt dat het koninkrijk en Israël een overeenkomst hebben ondertekend voor een samenwerking op het gebied van cyberdefensie.

Op 15 juli is de eerste samenwerkingsovereenkomst voor cyberdefensie tussen Israël en Marokko ondertekend in Rabat. De directeur-generaal van het Israëlische cyber-directoraat, Ygal Unna, en zijn Marokkaanse evenknie, generaal Mustafa Rabii, waren aanwezig bij de ondertekening. Hoewel de Israëlische ambassadeur, David Govrin, dit nieuws via Twitter naar buiten heeft gebracht is het nog niet bevestigd door de Marokkaanse autoriteiten.

Lees ook: Gezamenlijke training Marokkaanse en Israëlische commando’s

Op 10 december heeft Marokko in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara de banden met Israël genormaliseerd. Dit heeft onder andere geleid tot een militaire samenwerking tussen beide landen. Zo hebben Marokkaanse commando’s van 4 tot 9 juli deelgenomen aan een militaire oefening in Israël waarvoor de strijdkrachten van verschillende geallieerde landen waren uitgenodigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team