Zoeken

African Lion 2023: Marokkaanse en Amerikaanse legers bereiden zich voor in Agadir

5 juni 2023 - 19:00 - Marokko

©

Een honderdtal officieren en onderofficieren uit Marokko en andere landen hebben een reeks voorbereidende trainingen gevolgd in het hoofdkwartier van de zuidelijke zone in Agadir, in aanloop naar African Lion 2023, de militaire oefeningen die Marokko en de Verenigde Staten samen organiseren.

De trainingen waren gericht op tactiek, informatie, bescherming, inlichtingen, bewegingen en manoeuvres, alsook op gezamenlijke operationele planning, medische planning, cyberveiligheid en andere. De sessies werden vrijdag afgesloten met een ceremonie om certificaten uit te reiken aan de deelnemers, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko: 150.000 jongeren opgeroepen voor militaire dienst

African Lion 2023 wordt van 2 tot 16 juni gehouden in zeven Marokkaanse regio’s, namelijk Agadir, Benguerir, Kenitra, Mahbes, Tiznit, Tifnit en Tantan. Zo’n 6000 militairen uit de Verenigde Staten, Marokko, Tunesië, Senegal, Ghana, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Canada, de NAVO, Nederland en 27 waarnemende landen, nemen deel aan de grootste jaarlijkse oefening van U.S. AFRICOM. Het betreft operationele, land-, lucht-, zee- en NRBC (nucleaire, radiologische, biologische en chemische) oefeningen.

Lees ook: Marokko en VS bereiden grootste militaire oefening van Afrika voor

Het doel van de militaire oefeningen is het ontwikkelen van interoperabiliteit en het versterken van de interventiecapaciteiten van de strijdkrachten van de deelnemende landen, met het oog op het oplossen van een complexe, transregionale crisis en het bevorderen van veiligheid en stabiliteit in de regio. African Lion is ook een teken van de vitale militaire samenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten. Een eerste voorbereidende vergadering voor de oefening vond plaats tussen 9 en 20 januari op het hoofdkwartier van de zuidelijke zone in Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team