Zoeken

Israël gaat landkaart Marokko aanpassen

1 januari 2021 - 21:44 - Marokko

©

Een woordvoerder van het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken belooft de Marokkaanse landsgrenzen aan te passen en de Sahara voortaan als Marokkaans grondgebied weer te geven. Het voornemen komt nadat premier Netanyahu een videoboodschap had opgenomen met op de achtergrond een wereldkaart waar de Sahara als apart gebied werd gekenmerkt.

"We zullen onze wereldkaarten corrigeren," belooft de woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Hij doet zijn uitspraken bij The Times of Israel. Het incident heeft veel Marokkanen kwaad gemaakt.

De Israëlische premier Netanyahu verscheen in een video op Twitter en vertelde over zijn telefoongesprek met Koning Mohammed VI en de hernieuwing van de diplomatieke banden tussen de twee landen. Op de achtergrond hing een wereldkaart waar de Sahara als apart gebied werd afgebeeld.

In de videoboodschap die op zijn Twitter-account werd gepost, verklaarde Netanyahu: "Een deel van het gesprek vond plaats in het Arabisch, dat ik niet zo goed beheers, daarna Hebreeuws en Frans, die de Marokkaanse Koning vloeiend spreekt, en tenslotte het Engels, dat ik spreek. Maar het belangrijkste in het gesprek was de warmte van de gevoelens".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team