Zoeken

Marokko ontkent aankomst "officiële delegatie" in Israël

29 december 2020 - 16:40 - Marokko

©

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het buitenland wonen, heeft ontkent dat er op zondag 27 december een officiële Marokkaanse delegatie naar Israël is afgereisd.

In een persverklaring heeft het ministerie een bericht van het Israëlische medium i24News ontkracht, waarin stond dat er afgelopen zondag een Marokkaanse delegatie in Israël is aangekomen als onderdeel van het herstellen van de diplomatieke banden. Volgens de verklaring betrof het slechts een logistiek team zonder diplomatieke autoriteit.

Walla was het eerste Israëlische mediakanaal dat melding maakte van het bezoek van een officiële Marokkaanse delegatie aan Israël. Volgens dit medium was deze bijeenkomst verbonden aan het bezoek van de Amerikaans-Israëlische delegatie aan Marokko, op dinsdag 22 december 2020.

Eerder deze week liet de Israëlische premier Benjamin Netanyahu weten dat het herstellen van de betrekkingen tussen beide landen in de komende dagen verder zou worden besproken om zo snel mogelijk weer directe vluchten mogelijk te maken en ambassades op te richten.

Afgelopen vrijdag liet Netanyahu nog weten "een zeer warm en interressant gesprek" te hebben gehad met Koning Mohammed VI. Ook heeft hij de koning uitgenodigd om in Israël op bezoek te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team