Zoeken

Koning Mohammed VI heeft telefonisch gesprek met Benjamin Netanyahu

26 december 2020 - 17:00 - Marokko

©

Twee weken na het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël, heeft Koning Mohammed VI een telefonisch gesprek gehad met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Volgens een verklaring van het koninklijk kabinet herinnerde Koning Mohammed VI tijdens dit gesprek, aan de "sterke en uitzonderlijke banden van de joodse gemeenschap afkomstig uit Marokko en de Marokkaanse monarchie". De monarch benadrukte ook de "coherente, constante en ongewijzigde positie van Marokko ten aanzien van de Palestijnse kwestie en de pioniersrol van het Koninkrijk voor de bevordering van vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten".

Koning Mohammed VI stelde verheugd te zijn op de "reactivering van de samenwerkingsmechanismen tussen het koninkrijk Marokko en de staat Israël, en de hervatting van reguliere contacten in het kader van vreedzame en vriendschappelijke diplomatieke betrekkingen".

Benjamin Netanyahu "verzekerde de Koning van zijn vastberadenheid om alle gedane toezeggingen na te komen, volgens een nauwkeurig planning", leest men verder in de verklaring van het Marokkaans koningshuis.

In Israël wonen momenteel naar schatting 700.000 Joodse Marokkanen, terwijl hun aantal in Marokko 3000 bereikt, waarvan het merendeel in de steden Casablanca, Fez, Rabat en Marrakech woont.

Bladna.nl