Zoeken

"Islamistische groet": Real Madrid-speler Antonio Rüdiger dient klacht in

29 maart 2024 - 23:00 - Sport

©

Antonio Rüdiger, de Duitse verdediger van Real Madrid, heeft aangifte gedaan van smaad tegen Julian Reichelt, de voormalig hoofdredacteur van de Duitse krant Bild. Reichelt beschuldigde de voetballer van het maken van een "islamitische groet" na een voetbalwedstrijd, wat de speler ten stelligste ontkent.

De controverse begon toen Reichelt op Twitter een foto van Rüdiger postte waarop hij zijn wijsvinger naar de hemel opstak. Reichelt voegde daar een provocerende tekst bij, waarin hij het gebaar interpreteerde als een symbool van de terroristische organisatie Daesh.

Lees ook: "Allah is great": moslimspeler uit Frans team gezet

In een interview met Bild verdedigde Rüdiger zich. "Als praktiserend moslim beleef ik mijn geloof met respect en tolerantie," zei hij. "Het gebaar dat ik maakte, heet de ’Tawhid-vinger’ en symboliseert de uniciteit van God in de Islam. Het wordt door miljoenen moslims over de hele wereld gebruikt en is door het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken erkend als niet-problematisch."

Rüdiger erkent dat zijn gebaar tot misverstanden kan leiden, maar hij hekelt de politieke recuperatie die ervan is gemaakt. "Ik zal geen platform bieden aan verdeeldheid en radicalisering," benadrukte hij. "Daarom heb ik besloten om aangifte te doen tegen Reichelt. Dit is pure propaganda en smaad, en daartegen zal ik me altijd verdedigen."

Lees ook: Parlementslid mag niet op vliegtuig omdat hij "Mohammad" heet

De Duitse voetbalbond (DFB) schaart zich achter Rüdiger en heeft eveneens aangifte gedaan tegen Reichelt wegens "haatzaaierij".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team