Zoeken

Marokkanen binnenkort zonder IPTV?

2 september 2023 - 10:00 - Marokko

©

Nieuwe dreigingen hangen boven het hoofd van Marokkaanse IPTV-gebruikers. Net als Italië overweegt Marokko een wet aan te nemen om gebruikers van IPTV te bestraffen en de diensten te blokkeren.

Vanwege de druk van de sportwereld, die naar schatting zo’n 800.000 euro per dag verliest door IPTV, heeft Italië op 8 augustus een wet aangenomen die IPTV-gebruikers een boete van 5000 euro oplegt, meldt La Libre. Dezelfde wet zou in de nabije toekomst ook de blokkade van IPTV-diensten kunnen waarborgen. Tot op heden heeft deze wet nog geen effect gehad. Honderden illegale diensten blijven toegankelijk. Deze vertraging zou te wijten zijn aan veiligheidskwesties, volgens TorrentFreak. Twee uitdagingen moeten vooraf worden aangepakt: voorkomen dat dit blokkeersysteem het doelwit wordt van cyberaanvallen van beheerders van illegale IPTV-netwerken en dat legitieme diensten onterecht worden bestraft.

Lees ook: Marokkaanse Nederlander leidde Europa’s grootste illegale IPTV-netwerk

Marokko, dat naam heeft gemaakt als een "groot voetballand" door één van de sterkste teams te zijn op het WK-2022 in Qatar, zou Italië als voorbeeld kunnen nemen, aangezien Marokkanen dol zijn op IPTV. Deze tool biedt hen een breed scala aan kanalen tegen een ongeëvenaard lage prijs. Door het voorbeeld van Italië te volgen, kan het koninkrijk ook zijn imago verbeteren na de zaak van Hicham O., het Marokkaanse brein achter het grootste illegale IPTV-netwerk van Europa.

Lees ook: IPTV-netwerk opgerold, slecht nieuws voor Marokkanen in Europa

De 30-jarige Marokkaan is manager en aandeelhouder van Globe Datacenter en Satellite Wholesale BV, twee bedrijven die het doelwit waren van invallen in Nederland. Hicham O. behoort tot de vier personen die afgelopen mei in Nederland zijn gearresteerd en wordt beschouwd als een belangrijke speler in de illegale IPTV-diensten. Hij wordt beschuldigd van het witwassen van meer dan 17,5 miljoen euro. Zijn proces vindt volgend jaar plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team