Zoeken

Tanger maakt einde aan anarchie met nieuwe administratieve politie

12 mei 2023 - 16:30 - Marokko

©

De stad Tanger heeft aangekondigd dat er binnenkort een administratieve politie zal worden ingezet om een einde te maken aan anarchistische praktijken en illegale bezetting van de openbare ruimte.

Volgens een verklaring van de gemeente zal de administratieve politie van Tanger zeer binnenkort worden ingezet. Het hoofddoel is om de inwoners te beschermen tegen anarchistische praktijken en illegale bezetting van het openbaar terrein, terwijl ongeautoriseerde activiteiten worden gecontroleerd en de volksgezondheid wordt beschermd, bericht persagentschap MAP.

Lees ook: Ex-minister klaagt stad Tanger aan na aanval door zwerfhond

De controleteams van de administratieve politie zullen belast worden met de uitvoering van gemeentelijke besluiten op dit gebied. Deze teams zullen bestaan uit speciaal geselecteerde en beëdigde ambtenaren van de gemeente. Hun belangrijkste taak zal zijn om proces-verbalen op te stellen in geval van fraude en melding doen van de overtredingen bij de bevoegde gemeentelijke diensten. Ook zullen ze belast zijn met het melden van disfuncties binnen de openbare diensten.

Lees ook: Burgemeester Tanger onder vuur

De agenten van de administratieve politie zullen herkenbaar zijn aan hun uniform en worden op het terrein opgeleid door gekwalificeerde professionals.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team