Zoeken

Jetski’s, plezierboten... wat zegt de Marokkaanse douane?

25 juli 2023 - 11:00 - Marokko

©

De Marokkaanse douane heeft een tijdelijk toelatingsregime ingesteld voor particuliere maritieme transportmiddelen, met name plezierboten, door personen die in het buitenland wonen.

Volgens dit regime mogen eigenaren van plezierboten maximaal 18 maanden in een Marokkaanse jachthaven verblijven, zo staat in de gids voor 2023 van de Marokkaanse douane.

Lees ook: Wereld-Marokkanen: dit mag je niet naar Marokko meebrengen

De toestemming wordt verleend door de douanedienst in de jachthaven waar het vaartuig aanmeert. Dit regime is specifiek voor plezierboten die worden ingevoerd door personen die gewoonlijk in het buitenland wonen. Belangrijk om te weten is dat het verblijf van deze boten in Marokko wordt gereguleerd door een document voor tijdelijke toelating.

Het regime is echter niet hetzelfde voor alle watersportuitrusting. Bijvoorbeeld, jetski’s en andere soortgelijke toetellen, evenals boten die niet aanmeren in een jachthaven, hebben recht op een tijdelijke toelatingstermijn van slechts 6 maanden.

Lees ook: Weduwe en minnaar veroordeeld voor ’koudbloedige moord’ op Mimoun Bergoual

Bij het verstrijken van de toegekende periode voor tijdelijke toelating, moeten eigenaren de douanestatus van hun boot of voertuig regulariseren. Ze kunnen dit doen door het vaartuig opnieuw te exporteren, of door het in te klaren volgens de geldende voorwaarden, wat de betaling van verschuldigde rechten en belastingen inhoudt. Het niet nakomen van deze verplichtingen kan leiden tot een boete.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team