Zoeken

Marokkaanse diaspora: wat te doen met je voertuig na een ongeval in Marokko

6 augustus 2023 - 10:51 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse douane heeft haar gids voor Marokkanen die in het buitenland wonen bijgewerkt. In de gids staat ook de de procedure voor ernstig beschadigde voertuigen die moeten worden ingeklaard voor schroot.

Volgens de Marokkaanse douane kan elk voertuig dat tijdelijk is toegelaten en ernstige schade heeft opgelopen, (ongeluk, uitgebrand, zwaar beschadigd of volledig vernield voertuig) tijdens de geldigheidsperiode van de tijdelijke toelating, worden ingeklaard voor schroot. Dit is van toepassing als de schade de heruitvoer van het voertuig onmogelijk maakt.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: overzicht boetes voor overschrijden tijdelijke toelatingstermijn auto

Om complicaties te voorkomen, moet de eigenaar van het voertuig zich spontaan melden bij de douanediensten om de douanesituatie van het voertuig te regulariseren. Anders blijven boetes verschuldigd.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: wat zegt de douane als je auto in Marokko wordt gestolen?

Aanvragen voor het inklaren van motorvoertuigen voor schroot moeten worden ingediend bij het douanekantoor dat het dichtst bij de locatie van het voertuig ligt. Deze aanvragen moeten vergezeld gaan van de volgende documenten:

• Een kopie van de tijdelijke toelatingskaart.
• Het origineel of een duplicaat van het kentekenbewijs van het voertuig.
• Vier foto’s van het voertuig genomen vanuit verschillende hoeken.
• Het keuringsrapport, uitgegeven door het ministerie van Transport, waarin wordt aangegeven dat het voertuig werd geweigerd bij de technische inspectie.
• Het proces-verbaal opgesteld door de bevoegde autoriteiten, indien van toepassing, of de minnelijke vaststelling van het ongeval.
• Een expertiseverslag opgesteld door een erkend expert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team