Zoeken

Actief gezochte Algerijnse drugshandelaar aangehouden in Casablanca

28 mei 2021 - 19:40 - Marokko

©

Donderdag is een Algerijn die verdacht wordt van drugshandel in Casablanca gearresteerd. De verdachte was op de vlucht en stond onder een internationaal arrestatiebevel van Interpol. Hij stond aan het hoofd van een drugsnetwerk dat zeer actief was in Ain Beida, een stad in het noordoosten van Algerije, in de buurt van Constantine.

In een verklaring zegt de nationale veiligheidsdienst DGSN dat de vermeende drugshandelaar, een 37-jarige Algerijn, op heterdaad werd betrapt in Ain Beida met ongeveer 156 kilo hasj, klaar voor de verkoop. Maar de man wist te ontsnappen aan de Algerijnse justitie, die een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde, samen met een rode waarschuwing van Interpol.

De voortvluchtige werd gearresteerd door de Marokkaanse politie, aldus de verklaring van de DGSN. De arrestatie van deze smokkelaar wordt als een groot succes beschouwd door de Marokkaanse autoriteiten.

Aan Algerijnse zijde is het openbaar ministerie voornemens een formeel uitleveringsverzoek aan Marokko te formuleren, zodat de verdachte voor de Algerijnse justitie ter verantwoording kan worden geroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team