Zoeken

Abdellatif Hammouchi bevorderd doodgestoken politieman

1 augustus 2022 - 17:00 - Marokko

©

De directeur-generaal van de Nationale veiligheidsdienst (DGSN), Abdellatif Hammouchi, heeft een politieman die stierf ten gevolge van een ernstige steekwond die hij opliep tijdens een veiligheidsoperatie, bij wijze van hoge uitzondering bevorderd.

De promotie werd postuum gegeven als teken van respect voor het slachtoffer dat zijn leven heeft opgeofferd om de veiligheid van de burgers te verzekeren en hun eigendommen te beschermen, meldt een verklaring van de DGSN.

Lees ook: Politieagent doodgestoken in Safi

Bovendien heeft de Mohammed VI Stichting voor Sociale Werken de opdracht gekregen regelingen te treffen om ervoor te zorgen dat de ouders van de overledene de steun krijgen die zij in dergelijke omstandigheden nodig hebben.

Lees ook: Politieman doodgestoken in Al Hoceima

De politieman raakte op 17 juli ernstig gewond toen hij iemand probeerde te arresteren die een gevaar vormde voor de veiligheid van de burgers. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Zijn collega’s waren genoodzaakt hun dienstwapens te gebruiken om de verdachte uit te schakelen. Er loopt een gerechtelijk onderzoek in opdracht van het bevoegde parket.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team