Zoeken

Indiase groep wil 100 miljoen dollar in Marokko investeren

12 december 2021 - 16:44 - Economie

©

Het Indiase bedrijf Samta Group heeft begin deze week investeringen van meer dan 100 miljoen dollar in de Marokkaanse mijnbouwsector aangekondigd.

Volgens een verklaring van het management van de groep, is de keuze om in Marokko te investeren ingegeven door het ondernemingsvriendelijke klimaat en de duidelijke en snelle goedkeuringsprocedures die de autoriteiten hebben ingesteld.

Lees ook: Israëlisch bedrijf mag naar olie zoeken in Marokko

Ook "een eenmalig bezoek aan Marokko en een ontmoeting met onder meer het Marokkaans Agentschap voor Investeringen en Exportontwikkeling (AMDIE), op initiatief van de Ambassade van het Koninkrijk Marokko in New Delhi, hielp bij ons besluit om in dit land te investeren," voegt Samta Group eraan toe.

Lees ook: Chinees bedrijf wil HSL tussen Marrakesh en Agadir aanleggen

"Wij zijn vastbesloten de komende vijf jaar meer dan 100 miljoen dollar te investeren in de ontwikkeling van mijnbouw en activiteiten voor de verwerking van mineralen in Marokko. We willen een partner zijn in het verbeteren van de algemene economische welvaart met een focus op duurzaamheid en transparantie," zegt Purushottam Agrawal, de baas van Samta Group. "Wij verheugen ons op een langdurige relatie met Marokko en op een verbreding en diversificatie van onze investeringen in de toekomst."

Bladna.nl