Zoeken

Israëlisch bedrijf mag naar olie zoeken in Marokko

18 oktober 2021 - 19:40 - Economie

©

De Israëlische onderneming Ratio Petroleum gaat in Dakhla potentiële offshore olie- en gasvoorraden exploreren. In dat opzicht heeft de groep een overeenkomst ondertekend met het de Marokkaanse staatsoliemaatschappij (ONHYM).

De Israëlische olie- en gasexploratiemaatschappij Ratio Petroleum Partnership, heeft eind september de exclusieve exploratie- en studie-rechten verkregen van Marokko voor een gebied bij Dakhla, meldt de Israëlische website Energia News. Het gebied is gelegen langs de Atlantische kust en strekt zich uit over bijna 109.000 km².

Lees ook: Aardolie: Marokkaanse ondergrond zit er vol mee!

De inwerkingtreding van de door beide partijen ondertekende overeenkomst is "afhankelijk van de goedkeuring van het Marokkaanse ministerie van Energie en Mijnen en de goedkeuring van de Audit- en Partnerschapscommissie". Het akkoord is gericht op exploratie tot een waterdiepte van 3000 meter om de mogelijke aanwezigheid van koolwaterstoffen of gas vast te stellen. In het contract worden de voorwaarden vastgesteld waaronder Ratio vergunningen zou kunnen verkrijgen voor de exploitatie en de productie van aardolie en aardgas, overeenkomstig de resultaten van de door de onderneming uitgevoerde studie. In de overeenkomst zijn ook de voorwaarden vastgelegd waaronder Ratio Gibraltar of Ratio Petroleum Partnership licenties voor de olie- en gasexploitatie kunnen verkrijgen.

Lees ook: Marokko besteedt 800 miljoen dirham aan olie-exploratie

Als de Israëlische onderneming olie aantreft op meer dan 200 meter onder de zeespiegel en meer dan 500.000 ton kan produceren, zal de Marokkaanse staat een royalty heffen van 7%, en 3,5% voor aardgas bij een productie van meer dan 500.000 kubieke meter, overeenkomstig de Marokkaanse wetgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team