Zoeken

Inbraak in restaurant wereld-Marokkaan, racistische teksten op muren

16 december 2022 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Er is ingebroken in het restaurant le Lin Oriental aan de Rue de Guise in Saint-Quentin, dat toebehoort aan een Marokkaans-Franse vrouw. De daders maakten enkele waardevolle spullen buit en brachten racistische slogans op de muren aan.

Op zondag 11 december kwam Amina Mounib, een in Saint-Quentin geboren Frans-Marokkaanse vrouw, bij haar restaurant. Haar zaak, die ze op 27 maart 2021 had geopend, was vernield.

Lees ook: Ex-bondscoach Marokko krijgt bezoek van inbrekers

De krant L’Aisne nouvelle meldt dat inbrekers zaterdagavond hebben ingebroken in de Lin Oriental aan de Rue de Guise in Saint-Quentin. Ze besmeurden de muren met racistische slogans zoals "vieze Arabier".

Lees ook: Arrestaties voor inbraak in villa wereld-Marokkaan

Amina Mounib is wanhopig. "Ze hebben drie tv’s en de kassa gestolen, en alles ligt overhoop. Ik wilde de feestdagen opvrolijken, maar daar heb ik geen zin meer in," aldus de restauranthouder. "Of ik weer open ga, weet ik niet," voegde de 34-jarige Frans-Marokkaanse eraan toe. Ze zei dat ze online een voorlopige klacht had ingediend. Zodra de politie haar belt, zullen gerechtelijke stappen worden ondernomen, voegde ze eraan toe.

Bladna.nl