Zoeken

Bouchaïb reageert op euthanasie ex-vrouw die zijn vijf kinderen vermoordde

4 maart 2023 - 09:00 - Wereld

©

Bouchaïb Moqadem was in Marokko om de graven van zijn vijf kinderen te bezoeken, toen hij van advocaat Nicolas Cohen te horen kreeg dat zijn ex-vrouw Geneviève Lhermitte aan euthanasie was overleden. Ze vermoordde op 28 februari 2007 Yasmine, Nora, Myriam, Mina, en Mehdi (respectievelijk vijftien, twaalf, tien, zeven, en drie jaar oud). Toen de pers hem om een reactie vroeg onthield hij zich van commentaar.

"Ik heb geen commentaar op deze zaak. Ik hou mijn gevoelens voor mezelf, ik kan ze niet met iedereen delen. Het was een bloedbad 16 jaar geleden en dat is alles", zei Bouchaïb Moqadem, die eraan toevoegde dat hij dit nieuws niet had verwacht. "Ik sta onder Belgische bescherming, Justitie heeft zijn werk gedaan, het is een gedane zaak. Ik heb niets meer te zeggen, ik heb de pers niet nodig, het is goed zo", zegt hij aan Sudinfo.

Lees ook: Al Hoceima geschokt door kindermoord

Bouchaib Moqadem is er na al die jaren nog steeds niet in geslaagd om het rouwproces achter zich te laten. Het "bloedbad" waarvoor zijn ex-vrouw Geneviève Lhermitte in 2008 tot levenslang werd veroordeeld alvorens in 2019 voorwaardelijk te worden vrijgelaten, blijft een "moeilijke beproeving" voor hem.

Lees ook: Vader hoofdverdachte dubbele kindermoord in Marrakech

De inmiddels 56-jarige vrouw werd recent opgenomen in het Leonardo da Vinci-ziekenhuis in Charleroi. Daar vroeg ze euthanasie wegens ondraaglijk psychiatrisch lijden. De procedure werd dinsdag uitgevoerd, precies zestien jaar na de moord op haar vijf kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team